Tandarts voor orthodontie in Leidsche Rijn

Tandarts voor orthodontie  in Leidsche Rijn
Bij tandartspraktijk Groot Zandveld in Leidsche Rijn is een ervaren en deskundige tandarts die verantwoordelijk is voor de orthodontische behandelingen bij u en uw kind (beugel).

Waarom een beugel?

Een beugel kan om verschillende redenen nodig of gewenst zijn. Kinderen die bijvoorbeeld lang hebben geduimd of gespeend kunnen de boven-voortanden sterk naar voren hebben staan of een te smalle bovenkaak ontwikkelen. Een kaak kan daarnaast te ver naar achteren staan of te ver doorgroeien. Hierdoor is er vaak sprake van een functioneel probleem, waardoor een beugel noodzakelijk is. De tandstand of kaakstand moet gecorrigeerd worden om goed te kunnen kauwen of om in de toekomst geen klachten te ontwikkelen. Het kan ook zijn dat er geen opvolgers zijn voor één of meerdere melktanden. Ook in dat geval is een beugel noodzakelijk.

Een steeds groter wordende groep wil graag starten met een beugel vanuit esthetisch oogpunt. Dit kan om kinderen gaan, maar nu de technieken en behandelmethoden steeds patiëntvriendelijker worden (denk bijvoorbeeld aan transparante slotjes), gaat het ook vaak om volwassen patiënten. Er zijn nu zelfs verzekeraars die beugelbehandelingen bij volwassenen vergoeden. Ook voor een orthodontische behandeling bij volwassenen geeft onze tandarts voor orthodontie uiteraard graag een goed advies. Wilt u weten wat er voor u mogelijk is, geef dit dan aan bij uw halfjaarlijkse controle.

Orthodontie in Leidsche Rijn

Het feit dat bij Groot Zandveld een tandarts voor orthodontie, in eigen huis werkzaam is, is heel praktisch. Vaak wordt u verwezen, maar bij ons vindt behandeling plaats door onze eigen tandarts voor orthodontie. Daarbij spelen niet alleen Hans Peter van Schoonhoven, maar ook onze orthodontie assistentes  een belangrijke rol. Zij staan in voor bereikbaarheid, kwaliteit en fantastische zorg. Wij zien kinderen en volwassenen uit onze eigen praktijk, maar behandelen ook op verwijzing of op eigen verzoek. Woont u in Leidsche Rijn, Utrecht, De Meern of Vleuten en heeft u een orthodontische hulpvraag? Neem gerust contact met ons op, we vertellen u graag meer. Of klik op één van de onderstaande links voor meer informatie over het onderwerp.

Een beugel
Hoe lang moet je een beugel dragen?
Hoe vaak moet je terugkomen voor je beugel?
Hoe werkt een beugel?
Kun je met een beugel alles eten?
Kun je met een beugel gewoon je tanden poetsen?
Naar wie ga je toe voor een beugel?
Wat voel je van een beugel?
Welke beugel krijg je en wanneer moet je die dragen?

Inschrijven nieuwe patiënten

Vul hier het online formulier in om uw gegevens naar ons door te sturen, wij zullen daarna kontakt met u opnemen om een afspraak in te plannen.
Op dit moment nemen we nog beperkt patienten aan.
Lees verder
Wij zijn weer geopend voor nieuwe patienten. U kunt zich hier online aanmelden.
Direct online inschrijven

Behandelingen

Mondhygiënist in Leidsche Rijn

In onze tandartspraktijk in Leidsche Rijn zijn mondhygiënistes werkzaam. Zij houden zich met name bezig met de gezondheid van uw tandvlees, waarbij ze ook het voorkomen van gaatjes niet uit het oog verliezen.
 
Mondhygiënist in Leidsche Rijn

Tandarts voor orthodontie in Leidsche Rijn

Bij tandartspraktijk Groot Zandveld in Leidsche Rijn is een ervaren en deskundige tandarts die verantwoordelijk is voor de orthodontische behandelingen bij u en uw kind (beugel).
 
Tandarts voor orthodontie  in Leidsche Rijn

Kindertandzorg in Leidsche Rijn

Gespecialiseerd in verzorging en behandeling van het kindergebit
 
Kindertandzorg in Leidsche Rijn

Tandarts in Leidsche Rijn

Binnen Tandartspraktijk Groot Zandveld in Leidsche Rijn werken meerdere tandartsen, die een breed pakket aan tandheelkundige behandelingen voor u uitvoeren.
 
Tandarts in Leidsche Rijn