Nieuws

Beugelbekkies Leidsche Rijn welkom!

Beugelbekkies Leidsche Rijn welkom!

30 juni 2014

Sinds twee jaar biedt Tandartspraktijk Groot Zandveld orthodontie in eigen huis. Alle ‘beugelbekkies’ van Leidsche Rijn zijn bij ons dan ook van harte welkom!
Niet alleen onze expertise, maar ook de voortschrijdende techniek en mogelijkheden zorgen ervoor dat steeds meer kinderen en volwassenen kiezen voor een beugel.

Leidsche Rijn (Vleuten/De Meern) kenmerkt zich door de vele kinderen. Zo’n 22% van de bewoners bestaat uit kinderen in de leeftijdsgroep 0-11 jaar, tegenover 14% in de stad Utrecht. Deze cijfers zien we duidelijk terug in ons patiëntenbestand. Om deze reden hebben wij kindertandverzorgenden in huis, om ook onze jongste patiënten met zorg en aandacht te kunnen begeleiden. Ons motto is niet voor niets “Leer een kind vroeg hoe mondverzorging moet, dan ziet het de toekomst bij de tandarts met veel plezier tegemoet”.

Orthodontie in eigen huis

Tot twee jaar geleden konden wij onze groep patiënten geen aanvullende zorg op het gebied van orthodontie aanbieden. Nu hebben we niet alleen de kennis in huis, maar is de praktijk ook dusdanig georganiseerd, dat we nu zelf de kinderen, die de ‘beugelleeftijd’ hebben bereikt, kunnen behandelen. Daarbij spelen niet alleen onze tandarts voor orthodontie, maar ook onze assistentes Corianne en Claudia een belangrijke rol. Zij staan in voor bereikbaarheid, kwaliteit en fantastische zorg. Wij zien kinderen uit onze eigen praktijk, maar behandelen ook op verwijzing of op eigen verzoek.

Waarom een beugel?

Een beugel kan om verschillende redenen nodig of gewenst zijn. Kinderen die bijvoorbeeld lang hebben geduimd of gespeend kunnen de boven-voortanden sterk naar voren hebben staan of een te smalle bovenkaak ontwikkelen. Een kaak kan te ver naar achteren staan of te ver doorgroeien. Het kan ook zijn dat er geen opvolgers zijn voor één of meerdere melktanden. Ook volwassenen geven steeds vaker aan geïnteresseerd te zijn in een orthodontische behandeling. Er zijn nu zelfs verzekeraars die beugelbehandelingen bij volwassenen vergoeden.

Heel soms kan de wens voor een beugel groot zijn, maar wordt er getwijfeld omwille van de  grijze metalen slotjes die zo zichtbaar kunnen zijn. Dit is niet meer nodig! Wij werken nu met speciale transparante slotjes. Door de transparantie zijn de slotjes haast niet zichtbaar, in tegenstelling tot de ouderwetse porseleinen slotjes die vaak krijtachtig wit zijn.

Hoe wordt een beugel aangemeten?

Om een beugel goed aan te kunnen meten, is onze praktijk uitgerust met digitale technieken. Niet alleen de röntgenfoto’s zijn digitaal, maar ook de gipsmodellen worden digitaal aangeleverd door het laboratorium. De digitale gegevens worden in de computer verwerkt, waaruit een diagnose en behandelplan opgesteld worden. 

Heeft u behoefte aan een beoordeling van uw gebit? Of heeft uw tandarts geadviseerd dat uw kind baat heeft bij een orthodontische behandeling? U bent van harte welkom uw situatie te laten beoordelen door onze tandarts voor orthodontie Hans Peter van Schoonhoven. Wellicht kunnen we iets voor u of uw kind betekenen.

Zorgkaart

Onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland.
TPGZ  Zorgkaart waardeer ons

Behandelingen

Tandarts voor orthodontie in Leidsche Rijn

Bij tandartspraktijk Groot Zandveld in Leidsche Rijn is een ervaren en deskundige tandarts die verantwoordelijk is voor de orthodontische behandelingen bij u en uw kind (beugel).
 
Tandarts voor orthodontie  in Leidsche Rijn

Mondhygiënist in Leidsche Rijn

In onze tandartspraktijk in Leidsche Rijn zijn mondhygiënistes werkzaam. Zij houden zich met name bezig met de gezondheid van uw tandvlees, waarbij ze ook het voorkomen van gaatjes niet uit het oog verliezen.
 
Mondhygiënist in Leidsche Rijn

Kindertandzorg in Leidsche Rijn

Gespecialiseerd in verzorging en behandeling van het kindergebit
 
Kindertandzorg in Leidsche Rijn

Tandarts in Leidsche Rijn

Binnen Tandartspraktijk Groot Zandveld in Leidsche Rijn werken meerdere tandartsen, die een breed pakket aan tandheelkundige behandelingen voor u uitvoeren.
 
Tandarts in Leidsche Rijn