Nieuws

Belangrijk bericht over uw volgende bezoek

Belangrijk bericht over uw volgende bezoek

29 november 2022

Veranderingen gaan niet altijd vanzelf en zijn ook niet altijd even makkelijk. Toch waren ze nodig om met de tijd mee te kunnen blijven gaan. De veranderingen hebben afgelopen jaar veel gevraagd van de flexibiliteit en energie van onze medewerkers maar ook van u als patiënt. We hebben zeer regelmatig een beroep moeten doen op uw begrip en geduld.

Door ieders medewerking is het gelukt om over te stappen op een nieuw softwareprogramma met veel meer mogelijkheden.  De zuil in de wachtkamer waar u zich kunt aanmelden geeft flinke verlichting aan de receptie. Wachttijden kunnen we hiermee beter reguleren. Met het aantrekken van een sterilisatie-assistente kunnen we efficiënter en rustiger werken.

Het traditionele happen voor gebitsmodellen hebben we kunnen vervangen door een ultramoderne scanner. Door gebruik van dit apparatuur kunnen we veel preciezer werken wat ten goede komt aan de kwaliteit in het techniekwerk bij bijvoorbeeld het vervaardigen van kronen, knarsplaatjes en nachtbitjes voor de orthodontie. 

Dit zijn een aantal voorbeelden van mooie veranderingen in het afgelopen jaar. Hier zijn we erg tevreden over.

De overgang naar de blokagenda met het Periodiek MondOnderzoek (PMO) heeft in het tweede helft van dit jaar aardig wat voeten in de aarde gehad.

We wilden hiermee bereiken dat u als patiënt in één bezoek de halfjaarlijkse gebitscontrole en de gebitsreiniging in één keer zou kunnen laten uitvoeren.

De vaak moeilijk planbare combinatieafspraken (tandarts/mondhygiënist) zoals we eerder deden, werden hiermee ondervangen.

We staan nog steeds achter het besluit dat we destijds zijn overgegaan naar een blokagenda en te werken met de PMO’s, al hadden we dit onderdeel graag succesvoller gezien.

Vele pogingen hebben we gedaan om er een succes van te maken maar we moeten erkennen dat door tekorten in onze personeelsbezetting deze werkwijze niet goed van de grond kan komen.

We hebben besloten om per januari weer terug te gaan naar onze ‘traditionele’ 1 kamer planning.

 Dit betekent dat tandarts en mondhygiëne afspraken weer los gepland gaan worden. De geleerde les uit het verleden is dat we niet terug willen naar de ‘combi-afspraken’. De match maken tussen verschillende behandelaren die veelal parttime werken, werkt belemmerend in het maken van afspraken en kost de receptie te veel tijd met lange wachttijden tot gevolg. Dit willen we als volgt gaan doen in het nieuwe jaar:

 

Als u bij ons bent geweest voor de halfjaarlijkse controle zal u worden gevraagd geen nieuwe controle afspraak vooruit te plannen. De meesten van u zijn dit gewend en het zal dan ook even wennen zijn dat dit niet meer kan.

Voor uw volgende halfjaarlijkse controle krijgt u, tegen de tijd dat u weer aan de beurt bent voor de halfjaarlijkse controle, een uitnodiging via de mail waarin een link staat waarmee u toegang krijgt tot het online planningsysteem.

U kunt dan zelf aan afspraak inplannen. Op dit moment zijn we vrij ver in de voorbereidingen tot dit systeem en de verwachting is dat deze manier van oproepen per januari 2023 in werking zal treden. We zullen u hierover informeren zodra het online plannen van start gaat.

 Overige te maken afspraken voor de mondhygiëne-, ortho-, en tandartsbehandelingen zal nog steeds door de receptionistes worden gedaan.

Zorgkaart

Onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland.
TPGZ  Zorgkaart waardeer ons

Behandelingen

Kindertandzorg in Leidsche Rijn

Gespecialiseerd in verzorging en behandeling van het kindergebit
 
Kindertandzorg in Leidsche Rijn

Tandarts in Leidsche Rijn

Binnen Tandartspraktijk Groot Zandveld in Leidsche Rijn werken meerdere tandartsen, die een breed pakket aan tandheelkundige behandelingen voor u uitvoeren.
 
Tandarts in Leidsche Rijn

Tandarts voor orthodontie in Leidsche Rijn

Bij tandartspraktijk Groot Zandveld in Leidsche Rijn is een ervaren en deskundige tandarts die verantwoordelijk is voor de orthodontische behandelingen bij u en uw kind (beugel).
 
Tandarts voor orthodontie  in Leidsche Rijn

Mondhygiënist in Leidsche Rijn

In onze tandartspraktijk in Leidsche Rijn zijn mondhygiënistes werkzaam. Zij houden zich met name bezig met de gezondheid van uw tandvlees, waarbij ze ook het voorkomen van gaatjes niet uit het oog verliezen.
 
Mondhygiënist in Leidsche Rijn